Symbion som Danmarks stærkeste iværksætterbrand

Hvordan gør man Københavns største kontorfællesskab til landets foretrukne iværksættermiljø? Hvilket brandhierarki passer bedst ind i Symbions vækstplaner? Og hvilken fortælling har størst genklang i markedet? Disse spørgsmål har Symbion bedt Leanius levere svaret på.

 

Fra tysk vision til dansk innovation.

I 2016 er det 30 år siden seks forskere lagde grundstenen til Danmarks første forskerpark. Det der siden skulle udvikle sig til at blive landets største kontorfællesskab: Symbion.

Visionen om lukrativ sameksistens mellem forskning og forretningsliv manifesterede sig under en studietur til et tysk universitet. Blandingen af videnskab og iværksætteri gjorde så dybt et indtryk på de seks, at de besluttede at rulle modellen ud i DK.

Sammen med ca. 100 kollegaer skød de seks forskere 500 kr. i KFI Fonden, som fik ansvaret for at gøre drøm til virkelighed.

Det blev til en science park for forskningstunge bio- og IT-virksomheder, som udviklede sig til en forskerpark for IT og life science, der voksede til et kontorfællesskab for iværksættervirksomheder, som… Ja, som hvad egentlig? Det er netop spørgsmålet. Symbion af i dag og Symbion af i morgen er, hvad Leanius skal levere et bud på.

 

Alt kan kopieres. På nær følelser.

Det begynder med hjertet. Det er blodet, som giver ansigtet kulør. Her finder vi den store fortælling om alt det, der gør os unikke. Det som er autentisk og bygger på følelser.

Uretfærdige konkurrencefordele – eller unfair competitive advantages med den langt mere populære engelske benævnelse – beskriver særligt favorable forretningsvilkår, som ikke er tilgængelige for konkurrenterne.

Inden for branding er unfair competitive advantages alt det, konkurrenterne ikke kan imitere, men som nyder stor efterspørgsel i markedet. Som fx følelsen af relevans. Og oplevelsen af samhørighed.

Produktspecifikationer og -egenskaber er forgængelige. Ikke mindst i dag hvor verden er transparent som aldrig før, og hvor viden udveksles i løbet af nanosekunder. Derfor er værdier vigtigere end nogensinde.

Det er kampen mellem form og indhold. Efterhånden som vi forbrugere bliver mere og mere forvente – aldrig har vi haft så meget og så mange valgmuligheder – intensiverer vi vores søgen efter en dybere mening. En søgen produkter ikke kan tilfredsstille. Det kan brands derimod.

 

Stor. Større. Symbion.

I løbet af de kommende år udvider Symbion med et kontor på KUA og et på CBS. Dermed vokser Symbion-familien til fire medlemmer, når Symbion på Østerbro og The Orbit på Amager får selskab af de to nye lokationer.

Fire adresse fordelt på Ø, S og Frb. giver Symbion mulighed for at udforske nye markeder, nye produkter og nye forretningsmodeller. Men de øger samtidig brand-kompleksiteten og dermed behovet for et stringent og formaliseret brand-regime.

Et regime som sikrer, at Symbion fortæller den rigtige historie, i det rigtige sprog, på det rigtige tidspunkt, til det rigtige publikum. Og ultimativ at Symbions 20.000+ kvm. tiltrækker landets mest ambitiøse og vækstivrige iværksættere.

Løsningen findes i mødet mellem Symbions egenforståelse og markedets ønsker.

 

Det søde møde mellem udbud og efterspørgsel.

Kernefortællingen lever i hjertet på Symbion selv. Men de instrumentelle værdier – de værdier vi bevidst anvender i vores hverdag, og som vi aktivt søger i brands – skal findes i krydsfeltet mellem Symbions offering og markedets behov.

Langhåret? Egentlig ikke. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Symbion udbyder en række produkter og services med en eller flere iboende værdier. Markedet efterspørger ligeledes produkter og services forankret i et eller flere værdisæt. Hvor Symbions udbud matcher markedets efterspørgsel, findes det eftertragtede sweet spot.

Her konverteres indifferente forbrugere til dedikerede fans. Fordi brandet leverer på sine løfter og lindrer forbrugernes pains. Værdiskabelse belønnes med loyalitet.

 

Brands må forstås baglæns, men må leves forlæns.

Vi har kastet os over opgaven med lige dele iver og ydmyghed. Vi opbygger Symbions brand indenfra og ud. Når vi har identificeret Symbions DNA, kan vi kultivere en kernefortælling. Historien om alt det, som gør Symbion unik.

Derefter iklæder vi kernefortællingen et galvaniserende lag af instrumentale værdier. Værdier som både efterspørges i markedet og er rodfæstede i Symbions identitet.

Mens vi systematisk bevæger os baglæns ud af means-end-chain-modellen – det måske vigtigste værktøj til forståelse af forbrugeradfærd og beslutningsprocesser – fuldender vi Symbion-brandet med en skal af materielle fordele. Det vil sige alt det, vi kan se og røre såsom features, egenskaber og services.

Tilbage er kun selve formidlingen: look and feel, tone of voice, USP’er og lignende. Farver, fonte, stil, sprog, temaer, logo, payoff og budskaber udgør tilsammen den Enigma-maskine, vi har brug for for at kunne afkode de dybere lag i brandet.

Og således er brandet en realitet. Svært? Ja, heldigvis. Spændende? Enormt. På niveau med paragliding og white water rafting.

 

Nysgerrig? Lyst til at give din mening til kende?

Har du en holdning til iværksættermiljøer, startuphjælp, videndeling og netværksdannelse, hører vi meget gerne fra dig. Du er også velkommen til at hive fat i os, hvis du vil vide mere om Leanius og vores arbejde. Vi fanges på hello@leanius.com og 6167 9393.

 

Happy branding.