Infografikker: når ord ikke rækker

Et billede fortæller efter sigende mere end 1000 ord. Måske netop derfor har infografikker opnået enorm popularitet inden for medicinalindustrien. Ikke mindst i forbindelse med alvorlige, ubarmhjertige sygdomme såsom kræft, hvor ord aldrig helt slår til.

For præcis et år siden overbragte Nicolai Mentzler på vegne af Kokke mod Cancer en check på næsten 140.000 til Kræftens Bekæmpelse. Som en hyldest til de syv gastronomiske genier bag Kokke mod Cancer har vi set nærmere på kræft i Danmark. Naturligvis i form af en infografik.

Nedslående udvikling, forsigtig optimisme

Resultatet er ikke opmuntrende. Kræft indtager førstepladsen over dødsårsager i Danmark. Langt foran hjertesygdomme som nummer to. En tredjedel af alle danskere vil få kræft i en eller anden form, hvilket betyder, at vi alle på et tidspunkt vil blive berørt af sygdommen. Få slipper nådigt, mens alt for mange får deres liv ændret. For bestandig.

Men der er grund til forsigtig optimisme. Selvom antallet af kræftramte stiger, er dødsstatistikken stort set uforandret. Det betyder, at stadig flere kræftramte enten bliver sygdomsfri eller dør med kræften og ikke af den.

Rigtig godt bliver det dog først, når vi får knækket den opadgående kurve over kræfttilfælde. Heldigvis har vi selv meget stor indflydelse på udviklingen. Sundhed begynder nemlig hos den enkelte. Og evt. på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, som indeholder en mindre guldgrube af gode råd om kost, motion og livsstil.

Kommunikation er en del af løsningen

I Leanius tror vi på infografikker. Og vi tror på kommunikation som et middel til at skabe en bedre verden. Også i kampen mod sygdomme så diabolske som kræft. Derfor samarbejder vi med Kokke mod Cancer. Pro bono, selvfølgelig.

Send os en email på hello@leanius.com hvis du vil høre nærmere om vores arbejde med pharma, disease awareness og grafikker.

Kokke mod Cancer finder du på www.kokkemodcancer.dk, mens Kræftens Bekæmpelse holder til her: www.cancer.dk.

Happy branding and stay healthy

Leanius